Så blir köket funktionellt till cateringverksamheten

För att du ska kunna driva en cateringverksamhet på ett bra sätt behövs ett proffsigt kök. Med planering och bra materialval kan du få ett funktionellt kök. Att ha tillräckligt med arbetsyta är viktigt för att kunna arbeta smidigt.

Om du går i tankarna om att starta en cateringverksamhet hemma behöver du ha ett bra och funktionellt kök. För att få ett professionellt kök kan du gå in på Kitchens hemsida och beställa en praktisk bänkskiva. Du kan hitta information och inspiration till vilket material som du ska välja. Materialet spelar en stor roll för hur du kan arbeta på bänkskivan och hur länge den håller. Försök hitta ett material som stämmer överens med ditt behov. Att ha bra med arbetsyta är a och o om du ska kunna arbeta på ett bra sätt i ditt kök, speciellt om du ska driva en cateringverksamhet.

Planera för ett funktionellt kök

När du ska planera och bygga upp ett proffsigt kök är det viktigt att du funderar över vad du har för behov. Att ha bra förvaring, tillräckligt med avlastningsytor och en tillräcklig stor kyl är nyckeln om du ska kunna arbeta på ett funktionellt sätt. Placeringen av arbetsbänk i förhållande till kyl, spis och vatten spelar också en betydande roll för funktionaliteten. Tänk på att det finns vissa föreskrifter kring hygien när du driver en cateringverksamhet i hemmet.

Laga mat hemma till kunder

Det finns många fördelar med att kunna leverera lagad mat hem till en kund direkt. Du har ingen hyresomkostnad och det är möjligt att ha en bred och stor målgrupp. Om du inte vill driva en restaurang eller jobba i ett restaurangkök är en cateringverksamhet perfekt att starta. När det kommer till alkohol finns det olika bestämmelser som du bör kolla upp om det är något du vill kunna erbjuda dina kunder.