Hur anställer man bra barpersonal?

Att anställa barpersonal är en svår uppgift för alla företag. Du måste hitta rätt person med rätt kompetens och personlighet, som också passar bra in i din företagskultur. Det kan vara svårt att få det helt perfekt! Som tur är har vi sammanställt den här listan med 12 tips på hur du kan anställa bra barpersonal så att du inte behöver oroa dig för det längre:

Först och främst ska du se till att din bar alltid är ordentligt bemannad. För det andra, försök att anställa någon som har erfarenhet av barroller som servitörer eller bartenders. Fråga slutligen om de har några fritidsintressen och om de i så fall har arbetat inom hotell- och restaurangbranschen.

Erbjud gärna dem viss flexibilitet när du bestämmer deras arbetstider – även om de är endast tillgängliga några timmar i veckan. Sånna förmåner hjälper till att fånga in de bästa talangerna. Slutligen kan du göra ett testskift med dem för att se hur de fungerar i din bar. Se till att du har en god förståelse för deras färdigheter och vad de är kapabla att göra. Detta är både för dig själv men också för att se till att de kan få ut det bästa ur det jobb du kan erbjuda dem.

Fråga dem också om deras tillgänglighet och om de kan börja arbeta omedelbart. Berätta om företagskulturen och fråga om de passar in. Kontrollera deras referenser och se till att de har en positiv arbetshistoria.

Gör en lista med frågor som du kan ställa till dem för att lära känna dem bättre. Försök att erbjuda dem en tjänst och se om de är nöjda med det du kan erbjuda. Var beredd på att de kanske vill förhandla om lön, arbetstid eller förmåner. När du har anställt dem, ska du alltid ge dem följande:

  • En arbetsbeskrivning och en lista över ansvarsområden
  • Tydliga förväntningar så att de vet vad som förväntas av dem
  • Regler på arbetsplatsen
  • Hur schemaläggningen ser ut i praktiken.

Ge dem också lite tid att komma in i arbetet (t.ex. den första veckan) innan du börjar utvärdera deras prestationer. Om de inte fungerar så prata om det och ge dem en chans att förbättra sig. De kan vara fast i hur saker fungerade på deras gamla jobb, och förstår inte att det ska vara annorlunda hos er.

Med dessa tips kommer du hitta och utveckla den bästa barpersonalen för ditt företag. De hjälper dig att öka effektiviteten och upprätthålla en hög nivå av kundservice – så att du kan fokusera på det du är bra på: att driva din bar!