härlig restaurant-atmosfär

Hur skapar man den bästa restaurangatmosfären?

Det finns inget viktigare för en restaurang än atmosfären. Atmosfären på din restaurang kan avgöra om kunderna är nöjda eller inte och hur de upplever det. Hur skapar du den perfekta miljön för matgästerna? Läs vidare för att ta reda på hur du skapar den perfekta restaurangatmosfären!

Belysning

Det första man bör tänka på när man tänker på restaurangens atmosfär är belysningen. Restaurangägare bör sträva efter en balans mellan omgivande ljus och mer direkt, uppgiftsorienterat ljus för att få kunderna att känna sig bekväma samtidigt som de kan läsa menyer och se varandra tydligt när de pratar med varandra. Det perfekta förhållandet är 40 procent indirekt eller ”ambient” ljus till 60 procent uppgiftsorienterat ljus.

För mycket direkt ljus, särskilt på kvällstid, kan vara hårt och skapa en obehaglig bländning. För lite ljus får restaurangen att verka mörk och oinbjudande.

Färg & dekor

Färg är en annan viktig aspekt när man skapar en restaurangatmosfär. Ljusa färger som rött och orange förknippas ofta med spänning och de är idealiska för restauranger som vill skapa en livlig atmosfär. Välj färger som återspeglar restaurangens stil och se till att de kompletterar varandra.

Inredningen är också viktig för att sätta tonen för din restaurang. Håll det enkelt med minimala dekorationer eller satsa på ett genomarbetat tema. Se bara till att inte stöka till det och hålla din restaurang ren och snygg för att locka till sig kunder.

Möbler & stolar

Möblerna och stolarna i restaurangen spelar också en viktig roll för atmosfären. Välj bekväma möbler som får kunderna att känna sig avslappnade och bekväma. Om du har mycket utrymme kan du överväga att använda olika typer av sittmöbler, till exempel soffor, fåtöljer och till och med solstolar, för att skapa en mer lyxig atmosfär. Detta brukar vara uppskattat i närheten av baren.

Musik

Musik är en annan en viktig aspekt när det gäller att skapa en bra restaurangatmosfär. Restauranger bör ha bakgrundsmusik, men den bör inte vara för hög eller störande så att gästerna fortfarande kan föra samtal med varandra utan problem.

Det är också viktigt att tänka på vilken genre och stil musiken spelas i din restaurang, eftersom detta påverkar stämningen. Se till att du väljer något som passar för atmosfären.

Där har du 4 viktiga grundstenar för att skapa en härlig restaurangatmosfär. Lycka till!